Köttlådor

  Nötköttslådor


Vi säljer köttlådor med nötkött hela året med uppehåll under sommaren mellan midsommar-september. Limousinköttet är känt för att vara ett mycket mört och fint kött. För oss som uppfödare är det också bra för det är ett högt styckningsutbyte på slaktkroppen. Dvs det blir mycket kött och inte så mycket svinn jämfört med andra raser.


Vi producerar vårt nötkött så klimatsmart som möjligt. Djuren betar på naturbeten, vi odlar grovfoder och foderspannmål till våra djur på våra åkrar. Ungdjuren får fri tillgång på spannmål vilket gör att de växer snabbt och får en kort uppfödningstid vilket ger en mindre mängd metangasutsläpp.

Att vi odlar fodret själva bidrar till minskade transporter. Det känns också bra att slakteriet där vi slaktar våra djur ligger i norra Skåne. Vi tycker det känns bra att det är så kort väg som möjligt för köttet från gården till konsument.


Våra djur åker direkt till slakteriet i Skåne. De veterinärbesiktigas både före och efter slakt. Sen transporteras slaktkropparna till styckaren i Vinslöv där det hängmöras i 10 dagar.

Köttet styckas och vi säljer lådor i storlekarna 1/8, 1/4 och ½. Eftersom djuren inte väger precis lika mycket varje gång så blir vikterna på lådorna inte samma varje gång. 1/8 brukar väga ca 30 kg, 1/4 väger ca 60 kg och ½ väger ca 120 kg.

Köttet är finstyckat, benfritt och bitarna är vakumpackade. Alla delar är märkta för att göra det lätt för er kunder att ta hand om köttet.


Det finns två alternativ att välja mellan:


Alternativ 1: Filé, ryggbiff, entrécote, innanlår, ytterlår, rulle, fransyska, högrev, bringa, bog och rostbiff i hela bitar.

Läggen i skivor. Färsbitar eller eventuella grytbitar ligger i en vakumpåse som ni kan mala till färs.

 

Alternativ 2: Mald färs, paketerad i 5-10 kg vakumpåsar. Färsen är mald av grytbitar, lägg och bringa.

Hela bitar i detta alternativet är. Filé, ryggbiff, entrécote, innanlår, ytterlår, rulle, fransyska, högrev, rostbiff och bog.

 

 

Pris: Alternativ 1: 140 kr/kg               Alternativ 2: 150 kr/kgVill ni ha vårt mail som vi skickar ut till varje leverans så maila till oss på alslofsgard@hotmail.se

 

Ni beställer och hämtar sedan lådorna här på gården eller i Varberg.Karin 0730-58 43 74      Karl 0709-82 39 48


Karin 0730 58 43 74    Karl  0709 82 39 48